Sharing Alpha: Lägre betyg för majoriteten av hedgefonderna

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Sharing Alpha, plattformen där professionella fondköpare (fund selectors) från 74 länder betygsätter fonder och även kan bygga upp fiktiva portföljer, har publicerat sin månadsstatistik för december.

Nedan följer en lista över de hedgefonder med högst snittbetyg på en femgradig skala, hur många användare som har lämnat betyg samt huruvida betyget har rört sig upp, ned eller är oförändrat jämfört med föregående månad. Endast fonder som finns till försäljning i Norden är inkluderade.

Fondnamn Betyg Antal Förgående
The Prosperity Quest 4,36 10 Ned
Schroder GAIA Two Sigma Div 4,36 21 Ned
MLIS Marshall Wace Tops UCITS (MN) 4,24 13 Upp
Polar Capital UK Absolute Equity 4,19 12 Ned
JPM Global Macro Opportunities 3,99 19 Ned
Merian Global Equity Abs Ret 3,87 38 Ned
Liontrust GF European Strategic 3,85 37 Ned
GAM Systematic Alternative Risk 3,84 16 Ned
Jupiter Global Absolute Return 3,83 29 Ned
Jupiter Global-Jupiter Europa 3,80 10 Ned
Invesco Global Targeted Returns 3,69 23 Ned
RAM (Lux) Sys L/S European Eq 3,66 31 Ned
Nordea 1 - Global L/S Eq USD H 3,56 23 Ned
Aviva Investors Multi-Strat Trgt Ret 3,44 34 Upp

Vid sammanställningen tar Sharing Alpha bara hänsyn till betyg som satts av användare som kan identifiera sig som professionella fondköpare. Vem som helst kan tekniskt sett skapa ett konto på plattformen och betygsätta fonder, men för att betyget ska räknas med krävs denna verifiering.

För att tas med i Sharing Alphas topplistor måste fonden ha fått minst tio betygsättningar.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR