Sharing Alpha: Flera nya fonder med högst snittbetyg

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Sharing Alpha, plattformen där professionella fondköpare (fund selectors) från 74 länder betygsätter fonder och även kan bygga upp fiktiva portföljer, har publicerat sin månadsstatistik för januari.

Listan visar vilka fonder som har högst snittbetyg, hur många användare som har lämnat betyg samt huruvida fondens snittbetyg har rört sig upp, ned, eller är oförändrat mot förra månaden. Listan inkluderar endast fonder som finns till försäljning i Norden.

Fondnamn Betyg Antal Förgående
Schroder GAIA Two Sigma Diversified 4,7315 15 Upp
Jupiter European Growth 4,6088 12 Upp
DNB Fund Technology 4,4861 13 Ny
Hermes Global Emerging Mkts 4,3694 39 Ny
Fidelity European Dynamic Growth 4,2893 18 Ny
Comgest Growth Emerging Markets 4,1958 11 Ny
Nordea 1 - Global Climate and Envir 4,1736 25 Ny
E.I. Sturdza Strategic Europe Quality Fd 4,1617 17 Ny
Hermes Asia ex-Japan Equity Fund 4,0351 26 Ny
Carmignac Pf Unconstrained Global Bond 4,0127 27 Ny

Vid sammanställningen tar Sharing Alpha bara hänsyn till betyg som satts av användare som kan identifiera sig som professionella fondköpare. Vem som helst kan tekniskt sett skapa ett konto på plattformen och betygsätta fonder, men för att betyget ska räknas med krävs denna verifiering.

För att tas med i Sharing Alphas topplistor måste fonden från och med september 2019 ha fått minst tio betygsättningar.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR