Sharing Alpha: Flera nya hedgefonder i topplistan

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Sharing Alpha, plattformen där professionella fondköpare (fund selectors) från 74 länder betygsätter fonder och även kan bygga upp fiktiva portföljer, har publicerat sin månadsstatistik för januari.

Nedan följer en lista över de hedgefonder med högst snittbetyg på en femgradig skala, hur många användare som har lämnat betyg samt huruvida betyget har rört sig upp, ned eller är oförändrat jämfört med föregående månad. Endast fonder som finns till försäljning i Norden är inkluderade.

Fondnamn Betyg Antal Föregående
Lumyna Marshall Wace Tops (MN) UCITS 4,91 9 Ny
Pictet TR - Agora 4,91 6 Ny
Janus Henderson United Kingdom AbsRet Fd 4,76 7 Ny
Schroder GAIA Two Sigma Diversified 4,73 15 Ny
Man GLG Eurp Mid-Cap Eq Alt 4,69 5 Ny
Legg Mason WA Macro Opportunities Bd 4,57 15 Ny
Candriam Bds Credit Opportunities 4,52 6 Ny
JPM Global Macro Opportunities Fund 4,38 15 Upp
Polar Capital UK Absolute Equity 4,38 10 Upp
Merian Global Equity Absolute Return 4,19 33 Upp
GAM Systematic Alternative Risk Premia 4,08 14 Upp

Vid sammanställningen tar Sharing Alpha bara hänsyn till betyg som satts av användare som kan identifiera sig som professionella fondköpare. Vem som helst kan tekniskt sett skapa ett konto på plattformen och betygsätta fonder, men för att betyget ska räknas med krävs denna verifiering.

För att tas med i Sharing Alphas topplistor måste fonden ha fått minst tio betygsättningar.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR