Fjärde AP-fonden: Köpte 11 mln aktier i Starbreeze nyemission

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Fjärde AP-fonden köpte 11,3 miljoner A-aktier i Starbreeze i den riktade nyemission som gamingbolaget gjorde i förra veckan, skriver Nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till ett flaggningsmeddelande.

Fjärde AP-fonden, som inte hade några aktier i Starbreeze sedan tidigare, är nu röstmässigt bolagets fjärde största ägare med 9,98 procent av rösterna. Kapitalmässigt, med 3,1 procent, ligger fonden på plats fem i ägarlistan, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Andra tagare i Starbreeze emission var Swedbank Robur Fonder och Första AP-fonden som köpte 9,6 respektive 7,8 miljoner A-aktier, vilket flaggats för tidigare.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR