Sharing Alpha: Flera förändringar i hedgefondtoppen

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Sharing Alpha, plattformen där professionella fondköpare (fund selectors) från 74 länder betygsätter fonder och även kan bygga upp fiktiva portföljer, har publicerat sin månadsstatistik för februari.

Nedan följer en lista över de hedgefonder med högst snittbetyg på en femgradig skala, hur många användare som har lämnat betyg samt huruvida betyget har rört sig upp, ned eller är oförändrat jämfört med föregående månad. Endast fonder som finns till försäljning i Norden är inkluderade.

Fondnamn Betyg Antal Föregående
Lumyna Marshall Wace Tops UCITS 4,91 10 Ned
Pictet TR - Agora 4,89 9 Ned
Janus Henderson United Kingdom AbsRet 4,77 8 Upp
Schroder GAIA Two Sigma Diversified 4,75 22 Upp
Legg Mason WA Macro Opportunities Bd 4,56 18 Ned
Candriam Bds Credit Opportunities 4,56 6 Upp
BSF Fixed Income Strategies 4,52 7 Ny
Man GLG Eurp Mid-Cap Eq Alt 4,46 7 Ned
JPM Global Macro Opportunities 4,43 18 Upp
BNY Mellon Global Real Return (EUR) 4,42 5 Ny
Polar Capital UK Absolute Equity 4,38 12 Samma
Merian Global Equity Absolute Return 4,12 38 Ned
GAM Systematic Alternative Risk Premia 4,09 16 Upp
Liontrust GF European Strategic Eq 4,02 32 Ny
RAM (Lux) Sys L/S European Equities 4,01 31 Ny

Vid sammanställningen tar Sharing Alpha bara hänsyn till betyg som satts av användare som kan identifiera sig som professionella fondköpare. Vem som helst kan tekniskt sett skapa ett konto på plattformen och betygsätta fonder, men för att betyget ska räknas med krävs denna verifiering.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR