Sharing Alpha: Flera nya fonder med högst snittbetyg

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Sharing Alpha, plattformen där professionella fondköpare (fund selectors) från 74 länder betygsätter fonder och även kan bygga upp fiktiva portföljer, har publicerat sin månadsstatistik för februari.

Listan visar vilka fonder som har högst snittbetyg, hur många användare som har lämnat betyg samt huruvida fondens snittbetyg har rört sig upp, ned, eller är oförändrat mot förra månaden. Listan inkluderar endast fonder som finns till försäljning i Norden.

Fondnamn Betyg Antal Förgående
Schroder GAIA Two Sigma Diversified 4,75 22 Upp
Jupiter European Growth 4,59 15 Ned
Polen Capital Focus US Growth 4,56 10 Ny
Pimco GIS Global Bond 4,55 11 Ny
DNB Fund Technology 4,45 39 Ned
Morgan Stanley INVF Global Opp 4,43 55 Ny
Fidelity European Dynamic Growth 4,33 21 Upp
Vontobel mtx Sustainable Emerg Mkts Ldrs 4,32 10 Ny
MS INVF US Growth 4,29 31 Ny
Hermes Global Emerging Markets 4,22 42 Ned

Vid sammanställningen tar Sharing Alpha bara hänsyn till betyg som satts av användare som kan identifiera sig som professionella fondköpare. Vem som helst kan tekniskt sett skapa ett konto på plattformen och betygsätta fonder, men för att betyget ska räknas med krävs denna verifiering.

För att tas med i Sharing Alphas topplistor måste fonden från och med september 2019 ha fått minst tio betygsättningar.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR