Sharing Alpha: Flera nya fonder med högst snittbetyg i mars

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Sharing Alpha, plattformen där professionella fondköpare (fund selectors) från 74 länder betygsätter fonder och även kan bygga upp fiktiva portföljer, har publicerat sin månadsstatistik för mars.

Listan visar vilka fonder som har högst snittbetyg, hur många användare som har lämnat betyg samt huruvida fondens snittbetyg har rört sig upp, ned, eller är oförändrat mot förra månaden. Listan inkluderar endast fonder som finns till försäljning i Norden

Fondnamn Betyg Antal Föregående
Schroder GAIA Two Sigma Diversified 4,74 22 Ned
Templeton Frontier Markets 4,69 16 Ny
Jupiter European Growth 4,61 15 Upp
Polen Capital Focus US Growth 4,52 10 Upp
DNB Fund Technology 4,45 38 Samma
Fidelity European Dynamic Growth 4,35 21 Upp
Hermes Global Emerging Markets 4,20 42 Ned
Comgest Growth Emerging Markets 4,17 11 Ny
E.I. Sturdza Strategic Europe Quality 4,16 18 Ny
Carmignac Pf Unconstrained Global 4,01 32 Ny

Vid sammanställningen tar Sharing Alpha bara hänsyn till betyg som satts av användare som kan identifiera sig som professionella fondköpare. Vem som helst kan tekniskt sett skapa ett konto på plattformen och betygsätta fonder, men för att betyget ska räknas med krävs denna verifiering.

För att tas med i Sharing Alphas topplistor måste fonden från och med september 2019 ha fått minst tio betygsättningar.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR