Sharing Alpha: Flera förändringar i hedgefondtoppen

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Sharing Alpha, plattformen där professionella fondköpare (fund selectors) från 74 länder betygsätter fonder och även kan bygga upp fiktiva portföljer, har publicerat sin månadsstatistik för mars.

Nedan följer en lista över de hedgefonder med högst snittbetyg på en femgradig skala, hur många användare som har lämnat betyg samt huruvida betyget har rört sig upp, ned eller är oförändrat jämfört med föregående månad. Endast fonder som finns till försäljning i Norden är inkluderade.

Fondnamn Betyg Antal Föregående
Pictet TR - Agora 4,85 9 Ned
Janus Henderson United Kingdom AbsRet 4,75 8 Ned
Schroder GAIA Two Sigma Diversified 4,74 22 Ned
Candriam Bds Credit Opportunities 4,57 6 Upp
Legg Mason WA Macro Opportunities Bd 4,57 18 Upp
Man GLG Eurp Mid-Cap Eq Alt 4,44 7 Ned
BNY Mellon Global Real Return (EUR) 4,43 5 Ned
JPM Global Macro Opportunities 4,43 18 Samma
Polar Capital UK Absolute Equity 4,34 12 Ned
Merian Global Equity Absolute Return 4,16 38 Upp
GAM Systematic Alternative Risk Premia 4,11 16 Upp
Liontrust GF European Strategic Eq 4,04 31 Upp
RAM (Lux) Sys L/S European Equities 4,03 31 Upp

Vid sammanställningen tar Sharing Alpha bara hänsyn till betyg som satts av användare som kan identifiera sig som professionella fondköpare. Vem som helst kan tekniskt sett skapa ett konto på plattformen och betygsätta fonder, men för att betyget ska räknas med krävs denna verifiering.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR