SHB Fonder: Flaggar återigen upp i Dometic, hade 0,2% i februari

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Handelsbanken Fonder har ökat sitt aktieinnehav i Dometic, som tillverkar produkter till bland annat husvagnar och husbilar, till 5,1 procent av kapitalet och rösterna. Det visar ett flaggningsmeddelande med anledning av att gränsvärdet för antal aktier och röster nu överstiger 5 procent.

Senaste gången Handelsbanken Fonders ägande i Dometic översteg 5 procent var i januari 2019, sedan dess har fondförvaltaren drastiskt minskat sitt innehav till så lite som 0,2 procent i slutet av februari 2020, enligt Holdings.

De två Handelsbanken-fonderna med ett ägande i Dometic är Handelsbanken Svenska Småbolag och Handelsbanken Nordiska Småbolag.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR