Skagen m2: Utsedd till bästa globala fastighetsfond över 3 år

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Skagen m2 har för andra året i rad utsetts till bästa globala fastighetsfonden över tre år i fem regioner: Europa, Frankrike, Tyskland, Storbritannien och Nederländerna. Fonden har dessutom korats till bästa globala fastighetsfond över fem år i Tyskland. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det oberoende analysföretaget Citywire rankar Skagen m2 som nummer 13 av 243 globalt över tre år och fonden får även fem av fem stjärnor på tre års horisont av Morningstar.

Skagen m2:s portföljförvaltare Michael Gobitschek är A-rated av Citywire och rankas som nummer fem av 142 portföljförvaltare över tre år i kategorin Property Global Equity. På fem års sikt är Michael Gobitschek rankad som nummer 22 av 105 av Citywire.

“Priser som detta ger oss stor motivation att fortsätta leta efter investeringsmöjligheter för våra kunder. Trots markandsoron är SKAGEN m2 väl positionerad på längre sikt, tack vare investeringsfilosofin, disciplinerad stock picking och det globala mandatet”, kommenterar Michael Gobitschek.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR