Fonder: Morgan Stanley lanserar ny klimatorienterad fond

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Morgan Stanley Investment Management Alternative Investment Partners har lanserat en ny fond med fokus på klimatlösningar. Den nya fonden uppgår till ett värde om 110 miljoner dollar, det framgår av ett pressmeddelande.

Fonden ska fokusera på att klimatfrågor såsom global uppvärmning, föroreningar, utarmning av resurser och mångfald, framkommer det.

“AIP Private Markets Impact Investings plattform har gjort det möjligt för oss att katalysera kapital i den privata sektorn för att möta några av de mest kritiska utmaningar som planeten och människor i nöd står inför”, kommenterar Vikram Raju, chef för Impact Investing på AIP Private Markets, Morgan Stanley Investment Management.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR