Fjärde AP-fonden: Flaggar upp i Sagax

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Fjärde AP-fonden har ökat sitt innehav i fastighetsbolaget Sagax till 5,2 procent av kapital och 3,4 procent av rösterna.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande med den 4 maj som transaktionsdatum, med anledning av att gränsvärdet för antal aktier nu överstiger 5 procent.

Fjärde AP-fonden hade 4,5 procent av kapitalet och 2,95 procent av rösterna i fastighetsbolaget den 31 mars, enligt ägardatatjänsten Holdings. Det är första gången som Fjärde AP-fondens ägande överstiger 5 procent, sedan fondbolaget dök upp i ägarlistan i slutet av 2014.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR