Gladiator: sålt hela innehavet i SAS - samma analys som Buffet

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Hedgefonden Gladiator, som förvaltas av Max Mitteregger, har under april sålt hela sitt innehav i flygbolaget SAS.

Det bekräftar Max Mitteregger för Nyhetsbyrån Direkt efter att försäljningen framgått av ägardatatjänsten Holdings senaste månadsuppdatering.

Totalt omfattar minskningen 3,9 miljoner aktier i SAS, motsvarande ett värde om 34 miljoner kronor om man utgår från snittkursen under månaden.

“Jag och Warren Buffet tänker tydligen lika”, kommenterar Max Mitteregger i ett mejl.

Warren Buffet har i april, via sitt investmentbolag Berkshire Hathaway, sålt samtliga aktier i fyra amerikanska flygbolag: American Airlines, Delta Air Lines, Southwest och United Airlines.

Den amerikanska finansmannen motiverade affären med att han tror att coronakrisen kommer att förändra flygsektorn i grunden och han förutspår att folk inte kommer resa lika mycket de närmsta åren som de gjort tidigare.

“Flygbranschen - och jag kan ha fel och hoppas att jag har det - har väsentligt förändrats tror jag”, sade Warren Buffet, enligt Financial Times.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR