Fonder: Rekordinflöden till hälsovårds-ETP:er i april

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Börshandlade produkter (ETP:er) med inriktning mot hälsovård noterade rekordinflöden under april, då totala inflödet till globala ETP:er nådde upp till över 68 miljarder dollar, motsvarande cirka 668 miljarder kronor. Det meddelar fondgiganten Blackrock enligt Funds Europe.

En återhämtning i risksentimentet ska ha legat bakom kapitalinflödet och sett till sektorer flödade 7,3 miljarder dollar till hälsovårds-ETP:er, vilket var mer än det tidigare rekordet i november 2016 då Donald Trump valdes till president i USA.

Allt fler har riktat blickarna mot just hälsovårdssektorn i spåren av coronapandemin.

“Uppmärksamheten för tillverkningen av medicintekniska produkter och läkemedelsinnovation har erbjudit investerare två skäl att investera i sektorn”, skrev Blackrock.

Största delen av kapitalet gick till amerikanska hälsovårds-ETP:er, hela 6,1 miljarder dollar. Ett betydligt mindre inflöde kunde noteras till europeiska hälsovårds-ETP:er, 0,5 miljarder dollar. Trots den betydligt lägre siffran i jämförelse med USA var detta ändå en rekordnotering för Europa.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR