SHB Fonder: Flaggar upp i Scandic Hotels, köpt 4,8 mln aktier

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Handelsbanken Fonder har ökat sitt aktieinnehav i hotellbolaget Scandic Hotels till 5,3 procent av kapitalet och rösterna. Det visar ett flaggningsmeddelande med anledning av att gränsvärdet för antal aktier och röster nu överstiger 5 procent.

Senaste gången Handelsbanken Fonders ägande i Dometic översteg 5 procent var i slutet på mars 2019, sedan dess har fondförvaltaren drastiskt minskat sitt innehav till så lite som 0,7 procent så sent som i slutet av mars 2020, det visar ägardatatjänsten Holdings.

Enligt Holdings har Handelsbanken Fonder köpt totalt strax över 4,8 miljoner aktier i hotellbolaget den 26 och 27 maj, vilket nu gjort att fondbolaget seglat upp från en ägarposition på 14 till att nu vara fjärde största ägare.

De fyra Handelsbanken-fonderna med ett ägande i Scandic Hotels är Handelsbanken Sverige Index Critera, Handelsbanken Sverige 100 Index Critera, Handelsbanken Norden Index Critera och XACT Svenska Småbolag.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR