Sharing Alpha: Ny etta på hedgefondtoppen

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Sharing Alpha, plattformen där professionella fondköpare (fund selectors) från 74 länder betygsätter fonder och även kan bygga upp fiktiva portföljer, har publicerat sin månadsstatistik för maj.

Nedan följer en lista över de hedgefonder med högst snittbetyg på en femgradig skala, hur många användare som har lämnat betyg samt huruvida betyget har rört sig upp, ned eller är oförändrat jämfört med föregående månad. Endast fonder som finns till försäljning i Norden är inkluderade.

Fondnamn Betyg Antal Föregående
Eleva Eleva Abs Ret Europé 5.77 5 Ny
Schroder GAIA Two Sigma Diversified 4.75 22 Oförändrad
Janus Henderson United Kingdom AbsRet 4.67 7 Ned
Legg Mason WA Macro Opportunities Bd Fd 4.58 18 Upp
Candriam Bds Credit Opportunities 4.51 6 Ned
BNY Mellon Global Real Return Fd (EUR) 4.48 5 Upp
JPM Global Macro Opportunities 4.46 20 Ned
Polar Capital UK Absolute Equity Fund 4.34 12 Oförändrad
GAM Systematic Alternative Risk Premia 4.09 16 Ned
Merian Global Equity Absolute Return Fd 4.03 36 Ned

Vid sammanställningen tar Sharing Alpha bara hänsyn till betyg som satts av användare som kan identifiera sig som professionella fondköpare. Vem som helst kan tekniskt sett skapa ett konto på plattformen och betygsätta fonder, men för att betyget ska räknas med krävs denna verifiering.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR