Sharing Alpha: Tre Nordeafonder bland fonder med högst betyg

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Sharing Alpha, plattformen där professionella fondköpare (fund selectors) från 74 länder betygsätter fonder och även kan bygga upp fiktiva portföljer, har publicerat sin månadsstatistik för maj.

Listan visar vilka fonder som har högst snittbetyg, hur många användare som har lämnat betyg samt huruvida fondens snittbetyg har rört sig upp, ned, eller är oförändrat mot förra månaden. Listan inkluderar endast fonder som finns till försäljning i Norden.

Fond Betyg Antal Föregående
Robeco Global Consumer Trends 4,77 12 Ny
Templeton Frontier Markets 4.70 17 Upp
JPM Global Macro Opportunities 4.47 20 Ned
DPAM L Bonds Emerging Markets Sust 4.44 16 Ny
Magna New Frontiers 4.33 19 Ny
Artisan Global Discovery 4.30 20 Ny
Nordea 1 - European Covered Bond 4.28 24 Ny
Nordea 1 - Emerging Stars Equity 4.22 13 Upp
Nordea 1 - Global Climate and Envir 4.22 40 Ny
Hermes Global Emerging Mkts 4.20 42 Ned

Vid sammanställningen tar Sharing Alpha bara hänsyn till betyg som satts av användare som kan identifiera sig som professionella fondköpare. Vem som helst kan tekniskt sett skapa ett konto på plattformen och betygsätta fonder, men för att betyget ska räknas med krävs denna verifiering.

För att tas med i Sharing Alphas topplistor måste fonden från och med september 2019 ha fått minst tio betygsättningar.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR