Fonder: PriorNilsson lanserar mikrobolagsfond

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Kapitalförvaltaren PriorNilsson lanserar en ny fond med namnet Evolve som fokuserar på snabbväxande mikrobolag. Det skriver Privata Affärer med hänvisning till ett pressmeddelande.

“Ett typiskt Evolve-bolag har en marknadsledande position i en attraktiv bransch men som ännu inte upptäckts av den bredare aktiemarknaden”, skriver fondbolaget.

Fonden har mandat att investera i små och medelstora i Europa med särskilt fokus på så kallade mikrobolag.

“Mikrobolag äger i högre utsträckning än större bolag förmågan att kunna växa sin vinst och sitt börsvärde snabbare eftersom de i många fall fortfarande befinner sig i en tillväxtfas. Många av dessa bolag följs dessutom av få bolagsanalytiker och är ännu inte upptäckta av den bredare aktiemarknaden vilket leder till att värderingarna i vissa fall är felaktiga och skapar attraktiva investeringsmöjligheter”, skriver fondbolaget.

Fonden finns tillgänglig via PriorNilsson Fonder, Avanza samt att den inom kort kommer att finnas på Nordnet och Fondmarknaden.se.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR