Fonder: "Institutionella investerare positivare än väntat"

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Många institutionella investerare har tilltro till att kapitalförvaltare kommer klara av att navigera i krisen som följt coronavirusets framfart, trots att pandemin gjort det svårt för många förvaltare att möta sina kortsiktiga mål. Det skriver Funds Europe och hänvisar till en undersökning av State Street Corporation.

“Resultatet visar på ett något mer positivt perspektiv än många hade förväntat sig. Med inbromsningen av Covid-19 fall i Europa och den stegvisa återöppningen av många ekonomier verkar det som att investerarnas förtroende börjar återvända”, kommenterar Joerg Ambrosius, chef över Europa, Mellanöstern och Afrika på State Street.

Samtidigt som det verkar finnas en viss optimism bland investerarna framkommer det dock att nästan hälften av de 250 tillfrågade anser att kapitalförvaltare underskattar effekterna och allvaret av krisen.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR