East Capital: Förvärvar SEB:s huvudkontor i Estland

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Kapitalförvaltaren East Capital förvärvar SEB:s huvudkontor i centrala Tallinn från Partners Group och Northern Horizon för 480 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyheten om förvärvet kommer dagen efter att Finansinspektionen utdömde en sanktionsavgift på 1 miljard kronor för brister i bankens arbete mot penningtvätt i Baltikum.

Fastigheten är det första förvärvet i fonden East Capital Real Estate IV som på sikt beräknas nå 400-500 miljoner euro i förvaltat kaiptal. Fastigheten har en total uthyrningsbar yta om cirka 16 000 kvadratmeter över 24 våningar och beskrivs som en av de mest ikoniska byggnaderna i Tallinn.

“Genom transaktionen förvärvar East Capital Real Estate IV ett välkänt landmärke mitt i Tallinns affärscentrum med ett av de absolut starkaste företagen i marknaden som hyresgäst. /…/ Hyrorna i Tallinn har inte haft den uppgång vi har sett de senaste åren i övriga Europa, och avkastningsnivåerna är därmed inte bara höga utan även uthålliga”, kommenterar Albin Rosengren, Partner på East Capital Group.

East Capital Real Estate IV lanserades i slutet av 2019 och är East Capitals fjärde fastighetsfond med inriktning på fastigheter i Baltikum och Centraleuropa. Fonden är inriktad på investeringar i högkvalitativa, kommersiella fastigheter inom kontor samt logistik.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR