Fonder: Världens största pensionsfond förlorade 1,5 miljarder kronor första kvartalet

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Japans pensionsfond GPIF, som även är världens största pensionsfond, förlorade 18 biljoner yen, motsvarande cirka 1,528 miljarder kronor, av fondens tillgångar under det första kvartalet i år. Det skriver Bloomberg.

Det innebär en negativ avkastning på 11 procent vilket är den största minskningen sedan april 2008. Det förvaltade kapitalet backade därmed till 150,6 biljoner yen, cirka 13 biljoner kronor.

Fondens sänken uppges varit utländska och inhemska aktieinnehav som tagit ordentligt med stryk till följd av marknadsoron i spåren av coronapandemin.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR