Sharing Alpha: Högre snittbetyg för flera fonder i juni

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Sharing Alpha, plattformen där professionella fondköpare (fund selectors) från 74 länder betygsätter fonder och även kan bygga upp fiktiva portföljer, har publicerat sin månadsstatistik för juni.

Listan visar vilka fonder som har högst snittbetyg, hur många användare som har lämnat betyg samt huruvida fondens snittbetyg har rört sig upp, ned, eller är oförändrat mot förra månaden. Listan inkluderar endast fonder som finns till försäljning i Norden.

Fond Betyg Antal Föregående
Robeco Global Consumer Trends 4,78 12 Upp
Templeton Frontier Markets 4.71 17 Upp
DPAM L Bonds Emerging Markets Sust 4.52 16 Upp
Morgan Stanley INVF Global Opp 4.50 57 Ny
JPM Global Macro Opportunities 4.48 20 Upp
Artisan Global Discovery 4.39 20 Upp
Nordea 1 - European Covered Bond 4.29 24 Upp
Magna New Frontiers 4.27 19 Ned
Nordea 1 - Global Climate and Envir 4.24 40 Upp
Schroder ISF EURO Corporate Bond 4.22 37 Ny

Vid sammanställningen tar Sharing Alpha bara hänsyn till betyg som satts av användare som kan identifiera sig som professionella fondköpare. Vem som helst kan tekniskt sett skapa ett konto på plattformen och betygsätta fonder, men för att betyget ska räknas med krävs denna verifiering.

För att tas med i Sharing Alphas topplistor måste fonden från och med september 2019 ha fått minst tio betygsättningar.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR