Fonder: Invesco lanserar guld ETC efter rekordhög efterfrågan

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Brittiska kapitalförvaltaren Invesco har lanserat en sterling-hedgad version av sin fysiska guld ETC (börshandlad råvara), Invesco Physical Gold GBP Hedged ETC, efter en rekordhög efterfråga på guld. Det skriver Funds Europe.

Enligt Invesco har ädelmetallen varit den mest eftersöka tillgången i Europa under årets första halva och fysiska guld ETP:er (börshandlade produkter) har sett inflöden om 11 miljarder euro, motsvarande cirka 114 miljarder svenska kronor.

Att efterfrågan på guld har varit så pass hög under de första sex månaderna hänförs till osäkerheten som Covid-19 medfört för den globala ekonomin.

image

Spotpriset för guld sedan årsskiftet (Källa: Infront 15 juli)

Guldpriset har haft ett starkt första halvår och har stigit drygt 20 procent sedan årsskiftet. Noterbart är att guldpriset drogs med ned i börsraset i mitten på mars, men rekylerade sedan starkt uppåt igen.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR