Pictet AM: Ny aktiehedgefond, fokus likvida bolag och låg marknadskorrelation

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Schweiziska Pictet Asset Management släpper en marknadsneutral global aktiehedgefond, som ska investera i likvida amerikanska och europeiska aktier till en låg korrelation med den bredare aktiemarknaden.

Det rapporterar branschsajten hedgeweek.com.

Fonden heter Pictet TR-Aquila och kommer att investera inom hälsovård, teknologi, media & telekom (TMT) samt konsumentbolag, medan bolag och sektorer som i hög utsträckning påverkas av makroekonomiska trender ska undvikas.

Pictet TR-Aquila blir den tionde fonden som lanseras inom kapitalförvaltarens totalavkastande segment, vars tillgångar uppgår till 9,5 miljarder dollar, enligt Hedgeweek. Fonden kommer att förvaltas av ett Londonbaserat team lett av Asim Nurmohamed med uppbackning från Alexandre Diogo och Bharat Garg.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR