Fonder: BNP Paribas-fond vinnare på Sivers nya avtal

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Teknikbolaget Sivers IMA:s aktie har skjutit i höjden på onsdagen, efter att bolaget aviserade ett avtal med ett “globalt högteknologibolag” värt cirka 480 miljoner kronor över tre år, avseende en gemensam 5G-millimetersvåglösning.

Aktien hade strax före klockan 13 stigit med 34 procent och är därmed upp nästan 130 procent sedan årsskiftet.

I ägarlistan framträder franska BNP Paribas Nordic Small Cap som den fond som har investerat störst andel kapital i aktien i förhållande till portföljstorleken, med 1,4 procent (innan dagens uppgång), enligt data från Morningstar.

Övriga fonder med innehav i aktien är Folksam LO Västfonden, med en portföljandel på 0,9 procent i Sivers IMA, AMF Aktiefond Småbolag (0,7), Alfred Berg Nordic Small Cap ESG (0,5) samt Swedbank Ny Teknik (0,5).


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR