Sharing Alpha: Jupiter Europa kliver in på hedgefondtopplistan

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Sharing Alpha, plattformen där omkring 13.000 professionella fondköpare (fund selectors) från 77 länder betygsätter fonder och även kan bygga upp fiktiva portföljer, har publicerat sin månadsstatistik för juli.

Nedan följer en lista över de hedgefonder med högst snittbetyg på en femgradig skala, hur många användare som har lämnat betyg samt hur betyget har rört sig sedan föregående månad. Endast fonder som finns till försäljning i Norden är inkluderade.

Fond                  Betyg Antal Förändring
Eleva Eleva Abs Ret Eurp        4.80  5   Upp
Schroder GAIA Two Sigma Diversified   4.76  22  Oförändrat
Janus Henderson United Kingdom AbsRet  4.67  7   Oförändrat
Candriam Bds Credit Opportunities    4.51  6   Upp
Legg Mason WA Macro Opportunities Bd  4.51  19  Upp
BNY Mellon Global Real Return (EUR)   4.50  5   Upp
JPM Global Macro Opportunities     4.50  20  Upp
Jupiter Global Fund - Jupiter Europa  4.08  9   Ny
GAM Systematic Alt Risk Premia     4.04  16  Ned


Utgår från från listan gör Polar Capital UK Absolute Equity samt Merian Global Equity Absolute Return.

Vid sammanställningen tar Sharing Alpha bara hänsyn till betyg som satts av användare som kan identifiera sig som professionella fondköpare. Vem som helst kan i praktiken skapa ett konto på plattformen och betygsätta fonder, men för att betyget ska räknas med krävs en verifiering.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR