Andra AP-fonden: Flaggar ned i Addnode

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Andra AP-fonden har minskat sitt aktieinnehav i IT-bolaget Addnode till 4,9 procent av kapitalet och 3,9 procent av rösterna efter en försäljning av strax över 335.000 aktier totalt den 23 och 24 augusti.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande, med anledning av att gränsvärdet för antal aktier nu understiger 5 procent.

Andra AP-fonden ägde per den 31 juli 5,9 procent av kapitalet och hade 4,7 procent av rösterna, en nivå som var stabil sedan mars 2020 då Andra AP-fonden köpte drygt 460.000 aktier, det visar ägardatatjänsten Holdings.

Andra AP-fonden har efter minskningen i Addnode trillat ned i ägarlistan till en åttonde plats, från att ha varit sjätte största aktieägare.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR