Blackrock: Första kapitalförvaltaren att lansera fondenhet i Kina

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Amerikanska fondgiganten Blackrock är den första globala kapitalförvaltaren att vinna myndighetsgodkännande för att upprätta en egen fondenhet i Kina. Det skriver Reuters.

Myndighetsgodkännandet skulle innebära att Blackrock kan utöka sin närvaro på Kinas snabbväxande kapitalmarknad, skriver Reuters. Kina öppnande upp sin enorma finansiella marknad för utländska aktörer i år, vilket var ett av kraven i det provisoriska handelsavtal med USA som Kina gick med på i Januari i år.

Blackrock, Neuberger Berman och Fidelity International har ansökt om godkännande för att öppna fondenhet och flera andra förvaltare, inklusive Schroders, väntas följa deras spår.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR