Placera: SEB Nordamerika Småbolag in i modellportfölj

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Allt fler investerare tror att vi är inne i en stark börsuppgång, en “bull market”, och förväntningarna på en starkare global tillväxt och bolagens vinsttillväxt har stärkts den senaste månaden och är nu på den högsta nivån sedan december 2009.

Det skriver Placeras fondredaktör Pär Ståhl i sin genomgång “Tolv köpvärda fonder i september”, där han påpekar att det muntra börshumöret smittade av sig på Placeras köpvärda fonder som alla har hade en bra månad och slutade på plus.

Nordea 1 - Latin America Equity, som tog plats i modellportföljen i juni, byts nu ut mot spetsfonden SEB Nordamerika Småbolag, som fokuserar på snabbväxande småbolag.

“I år är fondens avkastning 16 procent. Bland fondens bästa bidragsgivare i år finns den Seattle-baserade fastighetsmäklaren Redfin som rusat 125 procent i år. Redfin har utmanat de traditionella fastighetsmäklarna med en helt ny affärsmodell med fokus på digitalisering. Microsoft-grundaren Paul Allen var en av Redfins första investerare 2006. Bolaget börsnoterades 2017”, skriver Pär Ståhl.

Placeras lista över tolv köpvärda fonder i september ser ut enligt följande:

Fond Typ Risknivå
SEB Nordamerika Småbolag Aktiefond Högst
DNB Teknologi Aktiefond Högst
TIN Ny Teknik Aktiefond Högre
PriorNilsson Realinvest Aktiefond Högre
Spiltan Aktiefond Stabil Aktiefond Högre
Fidelity European Dynamic Growth Aktiefond Högre
MS INVF Global Opportunity Aktiefond Högre
Handelsbanken Hälsovård Tema Aktiefond Högre
Sensor Sverige Select Blandfond Medel
Carnegie Strategifond Blandfond Medel
Aktie-Ansvar Saxxum Aktiv Blandfond Medel
IKC Avkastningsfond Räntefond Låg

Länk till Placeras genomgång.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR