AP1: Investerar 3 miljarder kronor i ny tillväxtmarknadsfond

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Första AP-fonden har investerat i en nylanserad tillväxtmarknadsfond från brittiska Somerset Capital Markets. Totalt ha AP1 investerat 295 miljoner euro, ungefär 3 miljarder svenska kronor, som startkapital i fonden. Det skriver Funds Europe.

Fonden, Somerset Emerging Markets Future Leaders, kommer primärt investera i medelstora bolag som har större delen av sin omsättning i tillväxtmarknader, framkommer det.

För att tillmötesgå bland annat stora pensionsfonder och andra långsiktiga investerare meddelar Somerset att fonden inte kommer att investera i bolag verksamma inom tobak eller fossila bränslen, vilket även är i linje med Somersets egna ESG-kriterier.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR