Fonder: Vegard Søraunet från Odin går till norsk redarmiljardär

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Vegard Søraunet, som lämnade rollen som Odin Fonders Sverigeförvaltare och investeringschef i juni i år, är i full gång med att bygga upp ett investeringsteam för Fredriksens koncern Seatankers. Det skriver Dagens Industri.

“Det är en norsk familj med mycket intressen i norska bolag inom shipping, offshore och fisk, men nu vill de gärna vara med på den nordiska resan fullt ut och då speciellt i Sverige och Danmark, som har fler kvalitetsbolag än vi har i Norge”, säger Vegard Søraunet, som skapat sin karriär genom att ha näsa för just den typen av bolag, skriver Dagens Industri.

Redarfamiljens önskemål är att skapa ett investeringsben likt Gustav Douglas investmentbolag Latour och Melker Schörling. På sikt finns idéer att ta in fler familjer och externt kapital. En börsnotering likt Latour är inte heller omöjlig, även om det ligger långt fram i tiden, säger Vegard Søraunet.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR