Hedgefonder: Historiskt stark utveckling senaste 5 månaderna

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Hedgefonder hade sin starkaste utveckling de senaste fem månaderna sedan 2000 och en av sina starkaste återhämtningar på över tre decennier. Det skriver Funds Europe och hänvisar till Hedge Fund Research.

Under april till augusti steg hedgefonder i snitt 15,4 procent, med aktiehedgefonder i täten.

“Samtidigt som de senaste uppgångarna har varit övertygande så fortsätter den dynamiska marknadsmiljön att innehålla fantastiska möjligheter framöver för hedgefondförvaltare”, kommenterar Kenneth J. Heinz, chef för Hedge Fund Research, som tillägger att han tror att institutionella investerare kommer att fortsätta öka sin allokering mot hedgefonder.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR