• UPPDRAGSARTIKEL

Adrigo: "400 miljoner anledningar att äga Getinge" - förvaltare

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Det finns 400 miljoner anledningar att äga Getinge - vilket är värdet av ledningsgruppens aktier och optioner, något Adrigos förvaltare Staffan Östlin värderar högt. Rent strukturellt finns det heller ingen anledning till att Getinge inte ska nå de marginaler som deras konkurrenter har.

Det framkom på East Capital Groups livesända marknadsuppdatering på fredagen.

“Vi tycker om att investera tillsammans med bolagsledningar och här har vi också en huvudägare i form av Carl Bennet som har varit väldigt långsiktig”, resonerar förvaltaren.

image

Staffan Östlin, förvaltare Adrigo. (Källa: Direkt Studios)

En annan intressant företeelse som förvaltaren har noterat den senaste tiden är att budaktiviteten tilltagit.

“Vi har sett bud på exempelvis Gunnebo och Cargotech, som är typiska värdebolag, och vi har ju sett en tudelning av börsmarknaden där teknologi och spel osv har gått väldigt starkt medan traditionell industri har haft en lägre värdering”, säger Staffan Östling som även menar att det här ger tydliga tecken på att huvudägare börjar tröttna på de låga värderingarna och utnyttjar läget.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR