USA: Aktiefonder noterar första inflöden på sju veckor

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Amerikanska aktiefonder njöt av inflöden om 1,1 miljarder dollar under veckan fram till onsdagen, vilket var första veckan med inflöden på sju veckor. Det skriver Reuters med hänvisning till statistik från Lipper.

Under samma period hade obligationsfonder ett utflöde om 1,1 miljarder dollar, det första veckoutflödet sedan första veckan i april. Amerikanska penningmarknadsfonder noterade samtidigt ett utflöde om 14 miljarder dollar.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR