Goldman Sachs: Lanserar ny global hälsovårdsportfölj

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Goldman Sachs Asset Management har lanserat en ny global hälsovårdsportfölj. Portföljen siktar på att generera en långsiktig överavkastning genom att erbjuda investerare en exponering mot globala bolag i spetsen för snabb innovation inom hälso- och sjukvården. Det framgår av ett pressmeddelande.

“Innovation inom hälso- och sjukvårdssektorn har redan fört den globala industrin till en brytpunkt, men pandemin har ytterligare drivit på en befintlig sekulär trend och sjukvård infinner sig nu på toppen av regeringarnas och samhällens prioriteringar”, kommenterar Luke Barrs, chef för GSAM fundamentala aktieportföljsförvaltning i EMEA.

Luke Barrs tillägger att vetenskapliga framsteg och digitaliseringen stör det sätt som samhället har utövat medicin i årtionden, och han menar att vi redan sett tillämpningen av teknik som förändrar spelet i kampen mot Covid-19, med artificiell intelligens som används för att förkorta diagnosernas tid och hjälpa till att förutsäga pandemins väg.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR