Pictet: Lanserar ny global hedgefond

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Pictet Asset Management utökar sitt fondurval när det gäller totalavkastning och lanserar Pictet TR-Atlas Titan, en lång/kort global aktiefond. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fonden är en anpassning av Pictet TR-Atlas med målsättningen högre risk och högre avkastning, framkommer det.

“Pictet TR-Atlas Titan är en global lång/kort aktiefond som syftar till att dra nytta av felaktigt prissatta aktier på utvecklade marknader och tillväxtmarknader genom att kombinera en detaljerad omvärldsstyrd analys med ett aktivt aktieurval”, skriver Pictet och meddelar att fondens mål är att uppnå långsiktig kapitaltillväxt med syftet att bevara kapitalet när marknaderna går ned.

“Denna fond kommer passa investerare som kan utstå en högre risk för att uppnå en högre avkastning.”


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR