Blackrock: Högre avgifter gav 27% högre vinst under Q3

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Blackrock, världens största kapitalförvaltare, rapporterade 27 procent högre nettovinst under det tredje kvartalet. Resultatet fick stöd av högre avgifter. Det skriver Reuters.

Blackrock överträffade marknadens förväntningar för femte kvartalet i rad och börslyft runt om i världen lyfte värdet på tillgångarna, framkommer det.

Nettointäkterna steg till 1,42 miljarder dollar under kvartalet, att jämföra med 1,12 miljarder dollar samma period året innan. Vid slutet på det tredje kvartalet uppgick Blackrocks förvaltade tillgångar till 7.810 miljarder dollar, vilket var högre än det andra kvartalet då summan landade på 7.320 miljarder.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR