Fonder: "Gröna fonder presterar bättre" – studie

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Gröna fonder presterar betydligt bättre än andra fonder. Det säger Shoka Åhrman, sparekonom på SPP, i en intervju med Hållbarhetssnack med hänvisning till en studie som SPP genomfört.

På uppdrag av TV4 genomförde SPP en studie där man undersökte avkastningssnittet på 548 globala aktiefonder som säljs på den svenska marknaden. I studien framkom det att avkastningssnittet för alla 548 fonder var 16,5 procent under sex månader. Elva av 15 av topp 15 hållbaraste fonderna hade samtidigt en högre avkastning än detta, SPP Global Solutions noterade exempelvis en avkastning om 30,7 procent under perioden. 12års-snittet för alla fonder var 2,0 procent och 13 av de 15 mest hållbara avkastade bättre, framkommer det.

Länk till intervjun: https://youtu.be/LZnUi7lUc-4


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR