Fondfunderingar: Premiepensionsreformen med Johanna Kull2019-10-14

Första avsnittet av vår nya programserie Fondfunderingar med Johanna är här och i dagens program gästas vi av ingen mindre än Johanna Kull, sparekonom på Avanza, för att prata om premiepensionsreformen och vad den kan tänkas innebära för den enskilda spararen, men även för fondförvaltare.

Läs mer…


Danske Bank: Förvaltaren Karl Burck intervjuad av Fonder Direkt2019-10-11

Danske Banks fondförvaltare Karl Burck berättar om vikten att investera hållbart och anpassa fondval efter var man befinner sig i livet. Se vad som särskiljer Horisont-fonderna och hur ESG-teamet arbetar för att säkerställa att innehaven håller de högt ställda kraven.

Läs mer…


Skagen Global - Kvartalsuppdatering med Knut Gezelius2019-07-12

Det andra kvartalet 2019 var intensivt med snabba geopolitiska kast. Skagen Globals portföljförvaltare Knut Gezelius berättar i denna kvartalsuppdatering om fondens utveckling och hur förvaltarna ser på makrofaktorer såsom handelskrig. Knut Gezelius delar dessutom med sig av tre anledningar till varför Skagen Global har ett tyskt återförsäkringsbolag som ett av sina kärninnehav.

Läs mer…


Fastigheter/Coeli: Förvaltaren Jakob Pettersson och Newsecs Jan Wejdmark om marknadsläge och möjligheter2019-06-04

Hur ser läget och investeringsmöjligheterna ut på den svenska fastighetsmarknaden? Coelis fastighetsförvaltare Jakob Pettersson och Newsecs fastighetsexpert Jan Wejdmark reder ut begreppen i den här video, som spelades in under ett evenemang den 3 juni 2019.

Läs mer…


Skagen Focus - Möjligheter för värdeinvesterare i Japan2019-04-10

Här berättar aktiefonden Skagen Focus portföljförvaltare Jonas Edholm om fondens första kvartal, som var det starkaste sedan lansering. Jonas Edholm betonar fondens arbete med att hitta undervärderade och missförstådda bolag, och lyfter fram ett exempel på ett japanskt bolag som faller in under denna kategori.

Läs mer…


Danske Banks Ulrika Hasselgren om den ambitiösa hållbarhetssatsningen2019-04-05

Här berättar Ulrika Hasselgren, Danske Banks chef för hållbara investeringar, om bankens ESG-policy som inkluderar att bli den ledande aktören inom hållbara investeringar.

Läs mer…


IKC Fonders Lars Bredenberg om Morningstars pris som årets företagsobligationsfond2019-03-15

IKC Avkastningsfond tog i veckan hem utmärkelsen årets företagsobligationsfond vid Morningstar Fund Award. Hör förvaltaren Lars Bredenberg förklara för Martin Nilsson vad som ligger bakom framgången och hur fonden arbetar för att skapa avkastning.

Läs mer…


Danske Invests Andreas Dankel djupdyker i företagsobligationer2019-02-20 UPPDRAGSARTIKEL

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Här ger Danske Invests chefsförvaltare Andreas Dankel en inblick i hur företagsobligationsmarknaden fungerar. Hur skiljer sig perspektivet vid investeringar i företagsobligationer kontra aktieplaceringar? Andreas Dankel går in på begreppet obligationsspecifik risk, förklarar det växande fenomenet gröna obligationer och ger sin syn på marknadsåret 2019.

Läs mer…


Mattias Cullin, Danske Invest, om att fylla portföljen med tråkiga bolag2019-01-23 UPPDRAGSARTIKEL

Här delar Danske Invests Sverigeförvaltare Mattias Cullin med sig av vad han vill se i bolag hans aktiefond investerar i, och vad fonden håller sig borta från. Mattias ger även några exempel på aktier där han anser att det blivit köpläge efter den senaste tidens nedgångar, och förklarar varför höstens börsfall kan visa sig ha varit i överkant. Dessutom understryker han vikten av bolagens…

Läs mer…


Dmitriy Vlasov om kinesiska A-aktier och dess utsikter samt ineffektiva marknader2018-12-19 UPPDRAGSARTIKEL

I den här videon förklarar fondförvaltaren Dmitriy Vlasov vad som utmärker Kinas fastlandsbörser, där A-aktierna som är fondens fokusområde handlas. Hör förvaltaren berätta om varför strukturen på dessa marknader är så intressant och hur en relativt bristfällig analytikertäckning innebär möjligheter för en aktiv förvaltning. Dmitriy Vlasov går igenom fondens strategi, hur den är positionerad i…

Läs mer…