Atvexa: Tredje AP-fonden och Humle tecknare i riktad emission

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Det First North-listade utbildningsbolaget Atvexa (med noteringsplaner på Stockholmsbörsen) har genomfört en riktad emission till kursen 67 kronor.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande, där det framgår att “ett flertal svenska institutionella investerare, däribland Tredje AP-fonden och Humle Kapitalförvaltning” har tecknat sig för aktier i emissionen.

Atvexa tillförs 54,1 miljoner kronor före emissionskostnader, och kursen i emissionen innebär en rabatt på cirka 5,6 procent jämfört med senaste betalkurs.

Atvexas styrelseordförande Sara Karlin kommenterar:

“Vi är väldigt glada att ett antal välrenommerade investerare, såväl tidigare ägare som nya, visar intresse för Atvexa. Vi har under de senaste månaderna fortsatt vår tillväxt i Sverige och har nu även tagit steget in i övriga Norden och norra Europa genom förvärvet av ULNA. Nyemissionen skapar ett ökat utrymme för oss att fortsätta vår resa och ansluta fler fina verksamheter i och utanför Sverige till Atvexagruppen.”


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR