Blackrock: Flaggar upp i Swedish Match

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Kapitalförvaltaren Blackrock, har ökat sitt innehav i tobaksbolaget Swedish Match till 5,1 procent av kapital och röster. Posten omfattar 8,2 miljoner aktier.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande på onsdagen och transaktionsdatum var 30 april.

Blackrock hade 4,7 procent av kapitalet och rösterna i tobaksbolaget den 20 maj, visar ägardatatjänsten Holdings. Kapitalförvaltaren har pendlat kring ett ägande mellan 4,4 och 5,3 procent sedan 2016, men har nu alltså återigen flaggat upp över 5 procent.

Inte mindre än 60 investeringsprodukter från Blackrock har enligt Holdings ett ägande i Swedish Match och kapitalförvaltaren är bolagets största ägare.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR