Fonder: Pacific Precious byter namn till Atlant Precious

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Ädelmetallsinriktade hedgefonden Pacific Precious byter namn till Atlant Precious. Det framgår av Atlant Fonders hemsida.

Det var i slutet på 2019 som Atlant Fonder förvärvade Pacific Fonder. De tre aktiefonderna samt en av Pacifics hedgefonder stängdes antingen ned eller slogs ihop med andra fonder. Sedan årsskiftet har Pacific Precious avancerat 20 procent.

När förvärvet meddelades klargjorde Michael Ekelund, vd för Atlant Fonder, att just Pacific Precious var den fond ur Pacifics utbud som var av stort intresse:

“Pacific Precious ger oss en mycket intressant fond med fokus på guld. Guldpriset, som efter sex års konsolidering, nu verkar gå mot en ny ‘bull market’. Med aktiemarknader på ‘All Time High’ nivåer, en lågräntemiljö som är här för att stanna och en osäker omvärld så kan alternativa fonder tillföra ett stort värde i en väldiversifierad portfölj”, resonerade Michael Ekelund i slutet på 2019.


Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" vid rubriken.


TAGGAR